Triangeln Malmö

Vill du ha mer information om detta projekt, kontakta ansvarig säljare:

Plats

Malmö

Kund

NCC Kaninen Projekt AB

Omfattning

Leveransperiod

Modulbyggen Normstahl levererar totalt 10 000 kvm utfackningsvägg till NC:s byggprojekt Nya Triangeln i Malmö. Utfackningsväggarna används för den del av bygget som ska bli bostäder.

– En bra lösning som gör att vi vinner mycket tid. Vi får väggar som är färdigisolerade och där fönster redan sitter monterade, säger Florica Constanda, platschef för den del som omfattar byggandet av bostäder.

Nya Triangeln är ett stort byggprojekt i centrala Malmö, intill tågstationen vid Citytunnelns norra uppgång. När allt står klart 2014 ska där finnas totalt 36 000 kvm butiksyta, 190 bostäder i fem våningar och 4 600 kvm kontorslokaler.

De prefabricerade utfackningsväggarna gör att byggandet av bostadsdelen går snabbare jämfört med traditionellt platsbyggande och husen blir täta direkt. NCC valde utfackningsväggar konstruerade i stål från Modulbyggen Normstahl.

– Vi valde stål för att komma undan fukten. Med träväggar hade vi fått torka ut fukten ur träet, nu är det eventuellt bara isoleringen som behöver torka och det går snabbare, säger Florica. Hon tycker att montaget av utfackningsväggarna har gått snabbt och smidigt. Modulbyggen har tillverkat väggar efter de mått som de fått från NCC.

– Att använda prefabricerade utfackningsväggar är en framtida arbetsmetod, tror Florica Constanda.

#utfackningsväggar #nybyggnation #galleria #triangeln-malmö